Aktiviteter for våre mottakere

Vi har flere ulike aktiviteter gjennom året for våre mottakere. Vi arrangerer blant annet førjulsfest, ungdomsleir, julefotografering og familiedager hvor man får en valgfri aktivitet og gavekort hos Peppes Pizza for hele familien. Jo flere midler vi får inn, jo mer har vi muligheten til å arrangere og faktisk gjennomføre. Vi ser at det gir stor glede til barn av lavinntektsfamilier å være med på våre aktiviteter, noe som er utrolig givende for oss å se.

Bli mottakerfamilie

Trenger dere hjelp i hverdagen eller i en periode av livet? Send oss en mail på post@kilfond.no eller bruk kontaktskjemaet vårt. Skriv gjerne litt informasjon om deres familie.

Mor og datter spiser pizza

Familiedag

Vi ser at mange barn fra lavinntektsfamilier i Norge i dag ofte vil oppleve å stå utenfor. Dette er fordi mange ikke har muligheten eller ressursene til å være med på mange av aktivitetene og arrangementene som venner er med på. Derfor har vi i år hatt et tilbud som heter “familiedag”. Dette er en dag hvor familiene kan velge en aktivitet de har lyst å gå på og få gavekort på Peppes Pizza for hele familien.

Skolestart

Det er ikke alle barn som får ny skolesekk til første skoledag – den største dagen i livet. Alle ønsker seg nye klær, nye sko og ikke minst – ny sekk med fine skolesaker i.

I 2019 fikk vi muligheten til å hjelpe barn med skolesekk til skolestart. I skolesekken lå også penal, matboks og drikkeflaske. Dette var en stor suksess, og noe vi har gjort siden. I 2020 sendte vi hele 26 barn på skolen med nye sekker fylt med skolesaker, og vi gjorde det samme i år. Vi ser en stor glede hos barna, og om mulig enda større glede og lettelse hos foreldrene.

Dersom du har fine skolesekker og annet skoleutstyr å donere så tar vi gladelig imot.

Bilde av dame med påskeegg

Påskeegg

Påskeegg er viktig for barn, og det er noe «alle» får på påskeaften. Det viktigste for oss er at barna av de familiene vi hjelper skal få være som «alle andre». At de også kan fortelle i barnehagen eller på skolen at de fikk påskeegg i påska. Derfor vil alle familier som mottar matkasse fra oss få med påskeegg i påska.

Barna er noe av det viktigste for oss, og det at det ligger et påskeegg i kassen som bare er til dem er stor stas! Ikke bare for barna, men det gjør også noe med mor og far – vi ser en stor lettelse hos dem også.

Førjulsfest

Vi arrangerer årlig førjulsfest for barn av lavinntektsfamilier i Kultursalen på Vannkanten. Sammen med gode samarbeidspartnere og besøk av selveste Julenissen blir dette en dag barna sent vil glemme.

Følg med på Facebook for mer informasjon og påmelding.

julenissene og en jente
Kamera

Julefotografering

Ønsker du bilder til årets julekort?

Vi har egen fotograf som stiller opp for våre mottakerfamilier. Følg med på Facebook for mer informasjon og påmelding.

Ungdomsleir

Det er ikke alle som har mulighet til å dra på ferie, derfor har vi i KIL siden 2019 arrangert sommerleir for barn og ungdom. Dette gir barna et avbrekk fra hverdagen en hel helg, og gir de noe å prate om på skolen etter sommeren.

Første leir ble arrangert i 2019, fra fredag til søndag. Vi stelte i stand to ulike leirer, en for ungdom mellom 12-15 år og en for barn mellom 0-11 år. Dette var en stor suksess, og sommerleir for neste år ble etterspurt allerede før helga var over.

Vi ser at ungdommer som kommer fra familier som opplever utfordringer kan legge fra seg ansvarsfølelsen overfor småsøsken denne helgen, og at mange får et etterlengtet avbrekk. Vi hadde en gang en jente på sommerleir som sa «kunne ønske at denne dagen kunne starte på nytt». Hun fikk litt etterlengtet egentid, og vi fikk den beste bekreftelsen vi kunne fått på at dette er noe vi må fortsette med.

Bord med stoler i en pen hage

De store dagene i livet

Skal dere feire bursdag, konfirmasjon, barnedåp eller andre store dager i livet? Hos oss kan mottakere låne duker, bordpynt og annet dekketøy ved behov. Vi vet at de store dagene i livet kan være vanskelige når man ikke har midler til å kjøpe det man ønsker av gaver, pynt og mat. Ikke vær redd for å spør oss om støtte, vi hjelper gjerne til med det vi kan.

Ønsker dere å bli en mottakerfamilie hos oss? Send oss en mail på post@kilfond.no, og skriv gjerne litt informasjon om deres familie.